همهی ما ظروف مختلفی در آشپرخانهی خود داریم و با آنها غذا درست میکنیم؛ از ظروف چدنی گرفته تا تفلون و روی. خرید بهترین ظروف و سرویس مس هم چند وقتی است که به یکی از دغدغههای خانمها و حتی آقایان تبدیل شده است. علت اصلی این اشتیاق برای خرید ظروف مسی خواصی است که استفاده از این ظروف دارند.
مس یکی از مواد ضروری و حیاتی است که کمبود آن در بدن مشکلات زیادی را بهوجود میآورد. بنابراین استفاده از ظروف مسی میتواند تا حدی نیاز بدن شما را تامین کند. امروز در این مقاله شما را با برخی از ظروف مسی پرطرفدار در بازار آشنا میکنیم. همچنین چند نکتهی کاربردی در خرید ظروف مسی و خواص استفاده از این نوع ظروف را برایتان توضیح خواهیم داد. پس تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.
راهنمای خرید ظروف و سرویس مسی
حتما شما هم دوست دارید دربارهی ظروف مسی بیشتر بدانید و با آگاهی بیشتری خرید کنید. همهی ما از خواص غذا خوردن در این ظروف با خبر هستیم. این مادهی با ارزش فواید زیادی برای بدن دارد و دارای خواص ضد میکروبی است.
اگر شما هم قصد دارید از این پس در ظروف مسی غذا بخورید، پس بهتر است اطلاعات خود را دربارهی این محصولات بالا ببرید. در ادامه شما را با خواص ظروف مسی و نکاتی که نیاز است دربارهی این ظروف بدانید بیشتر آشنا خواهیم کرد.
ظروف مسی چگونه آشپزی را آسان تر می سازند؟
مسلما خیلی از ما توانایی خرید یک سرویس تمام نقره را نداریم. ظروف مسی هم زیبا هستند و قیمت مناسبتری دارند. مس یکی از عناصری است که حساسیت بالایی نسبت به انتقال گرما دارد. ظروفی که از مس ساخته میشوند میتوانند گرما را به طور یکسان پخش کنند.
زمانیکه یک نقطه از ظرف بیشتر از بقیه داغ میشود، امکان چسبیدن غذا بیشتر است. بنابراین این ظروف با قابلیت کنترل نوسانات دما، امکان چسبیدن غذا را تا حد زیادی کاهش میدهند.
بهعلاوه، این فلز با عمر طولانیاش به شما کمک میکند در مصرف انرژی صرفهجویی کنید. قابلیت پخش یکنواخت حرارت در ظروف مسی هنگام درست کردن غذاهایی که ممکن است زودتر بسوزند به کمک شما میآید.
یک ظرف مسی خوب و با کیفیت چه ویژگی هایی باید داشته باشد؟
پیش از خرید سرویس یا ظروف مسی باید به چند ویژگی توجه کنید:
- ضخامت
- پرداخت
- حجم
ضخامت
در بیشتر ظروفی که خریداری میکنیم، هرچه ضخامت بیشتر باشد کیفیت آنها هم بیشتر خواهد بود. البته این به این معنا نیست که همهی ظروف باید ضخامت بالایی داشته باشند. پیش از خرید بهتر است از وزن دقیق ظرف و مقدار مسی که در آن به کار رفته باخبر شوید.
همیشه سعی کنید بهدنبال ظروفی باشید که بیش از ۲ میلیمتر ضخامت دارند. اگر بدنهی ظرف خم شود یا فرو رود، یعنی ظرف شما ضخامت کافی ندارد. اگر ظروفی که میخواهید در آنها غذا درست کنید نازک باشند، بهت است آنها را فقط برای دکور استفاده کنید.
پرداخت
ظروف مسی را میتوانید هم بهصورت پرداخت شده (چکشکاری، حکاکی و ...) پیدا کنید. هرچه میزان پرداخت در یک ظرف بیشتر باشد، هنر و ظریفکاری بیشتری در ساخت آن به کار رفته است. البته نمیتوان گفت چکشکاری نشانهی کیفیت بالای ظرف و در نتیجه قیمت بالاتر آن است. امروزه ظروف مسی با دستگاه و بدون پرداخت هم ساخته میشوند.
حجم
اگر ظروف مسی را برای دکور خانه و قرار دادن در بوفه و قفسه میخواهید، حجم آن نباید اهمیت چندانی برای شما داشت باشد. اما اگر میخواهید ظروفی مانند بشقاب، قابلمه، ماهیتابه، ظرف مربا، ظرف کره و پنیر یا قهوهجوش تهیه کنید، حجم محصول اهمیت زیادی دارد. بهخصوص هنگامیکه خرید آنلاین انجام میدهید، حتما از حجم ظرف اطمینان حاصل کنید.
آنچه باید درباره استفاده از ظروف مسی بدانید
شاید خیلی از ما با دیدن قیمت ظروف مسی از خرید آن منصرف شده باشیم. اما خوب است بدانید که فواید استفاده از این ظروف ارزش این را دارد که تجدید نظر کنید. همانطور که یک ماشین لوکس و اسپرت به دلیل امکانات و قابلیتهایی که دارد بسیار گرانقیمت است، گران بودن ظروف مسی هم بیدلیل نیست.
وجود مس در آشپزخانه دارای اهمیت تاریخی است و این اهمیت امروزه به آشپزخانهها و رستورانهای مدرن هم رسیده است. مس اولین فلزی است که بشر موفق به استفاده از آن شد. قدمت این موضوع به ۱۱ هزار سال پیش باز میگردد. پس میتوان گفت رابطهی انسان و مس قدمتی به اندازهی کشاورزی دارد.
در طی چند هزار سال انسان توانست با تغییر شکل دادن مس اشیا دکوری زیبایی بسازد. چند هزار سال بعد پیش از آنکه مصریها اهرام مصر را بسازند، انسانها از مس استفادههای بیشتری کردند. نیاکان ما راهی پیدا کردند تا با چکشکاری ورقههای مس کاسه و ظرف بسازند. در زمان روم باستان، انسانها موفق به استفاده از ظروف مسی برای پخت و پز شدند.
یکی از ویژگیهای ظروف مسی که باعث شهرت آنها شده است، قابلیت انتقال گرما و الکتریسیته است. استفاده از مس به جای آهن در سیمهای برق در دیوار اصلا تصادفی نیست. همین ویژگی است که این ظروف را به گزینهای مناسب برای آشپزی تبدیل میکند. میتوان گفت مس و آهن مکمل یکدیگر در آشپزی هستند.
نکتهای که باید دربارهی مس بدانید این است که این فلز بسیار واکنشپذیر است. مواد اسیدی مانند سرکه و گوجهفرنگی میتوانند را به غذا وارد کنند. ورود بیش از حد مس به بدن میتواند سمی باشد. به همین دلیل بیشتر ظروف مسی روکشدار هستند. پس یکی دیگر از نکات مهم خرید ظروف مسی این است بدانید جنس روکش ظروف از چه موادی است.
به طور سنتی ظروف مسی با روکشی از جنس قلع پوشانده میشوند. قلع مانند مس یک فلز خالص است و ویژگیهای خارقالعادهای دارد. یکی از مهمترین ویژگیهای قلع بیاثر بودن آن است. این فلز در مواجهه با اسید و مواد دیگر واکنش نشان نمیدهد.
از دیگر ویژگیهای خوب قلع میتوان به نچسب بودن آن اشاره کرد. بنابراین میتوانید بهراحتی غذاهایی مانند تخممرغ، پنکیک و ماهی را در ظروف مسی با روکش قلع آماده کنید.
یکی از ویژگیهای قلع که باید حتما به آن دقت کنید نقطهی ذوب پایین آن است. البته این ویژگی را نمیتوان جزو نکات منفی این فلز بهشمار آورد.
نقطهی ذوب قلع ۲۳۰ درجهی سانتیگراد است. بنابراین اگر حواستان نباشد و حرارت برای مدت طولانی زیاد بماند ممکن است ظرف خیلی زود به نقطهی ذوب برسد. به همین دلیل است که ظروف مسی با روکش قلع را هیچوقت نباید بهتنهایی و بدون قرار دادن مواد غذایی داغ کنید. برای این کار بهتر است از ظروف چدنی استفاده کنید.
قلعه فلزی نرم است و میتواند در برخورد با ظروف فلزی دیگر آسیب ببیند. اگر از این ظروف به خوبی مراقبت کنید، میتوانید تا چند سال از آنها استفاده کنید. البته بهترین ظروف هم بعد از چند سال نیازمند تعمیر و روکش مجدد هستند.
امروزه از استیل ضد زنگ هم برای روکش ظروف مسی استفاده میکنند. علیرغم آنکه استفاده از استیل ضد زنگ یک فناوری جدید است، یک ایراد بزرگ دارد؛ غذاها همیشه به ظروف گرانیتی میچسبند. اگر ظروف مسی شما روکش استیل داشته باشند باید کاملا از آنها مراقبت کنید؛ زیرا اگر مشکلی برای این روکش پیش بیاید واقعا بدشانسی آوردهاید. تعمیر روکش استیل ضد زنگ اصلا کار سادهای نیست.
- ۹۹/۰۸/۲۲